Blog over operations-, supply chain-, e-business magement and simulation games en Personal development Leadership en Coaching.

Blog

15 nov
2018
De LEAN transformatie
Door: Bernoud Jonker MBA
Veel organisaties zijn op een of andere manier bezig met Lean. Lean is geen wondermiddel maar kan een organisatie heel goed helpen om opnieuw focus aan te brengen en de processen beter te stroomlijnen. Dit kan voor organisaties heel verfrissend uit pakken. De Lean game werkt ook heel goed om het effect van Lean voor organisaties duidelijk te maken. Om een organisatie voor te bereiden op de Lean transformatie is het spelen van de Lean game een goede start. 
Lees verder
15 sep
2018
Serious gaming zeer geschikt voor bedrijven
Door: Bernoud Jonker MBA
Serious gaming lijkt een buzz-woord en je hoort het steeds vaker. Serious games zie je toegepast worden in de wereld van onderwijs en educatie, maar ook in het bedrijfsleven. Wie niet bekend is met dit onderwerp zal ongetwijfeld vragen hebben zoals: Waarvoor kun je als werkgever serious gaming inzetten,  wat is een goede aanpak voor een serious game, waarom is het interessant als methode, wat zijn goede voorbeelden uit de praktijk, en hoe kun je zelf serious games inzetten. Deze vragen zullen één voor één beantwoord worden.
Lees verder
15 aug
2018
Operations Management oplossingen
Door: Bernoud Jonker MBA
In bijna elke organisatie worden producten geproduceerd of diensten geleverd. Om dit te realiseren worden activiteiten uitgevoerd door een combinatie van  grondstoffen, bewerkingen of samenvoegen van de verschillende componenten, door middel van arbeid, machines, gereedschappen en energie. Hierbij streven organisaties naar een minimum gebruik aan grondstoffen en gebruik van arbeid en energie en een borging van kwaliteit.
Lees verder
15 jul
2018
De toegevoegde waarde van Lego games
Door: Bernoud Jonker MBA
Er bestaan verschillende serious games waarin productie-, logistieke- of lean-processen gesimuleerd kunnen worden. In sommige games wordt gebruik gemaakt van Lego om de productie en verplaatsingen fysiek te simuleren. De doelstelling van deze games is om organisaties te helpen bij het verbeteren van de processen en het rendement. Maar werkt het ook, levert het nieuwe inzichten op en is er rendement?  Blijkt dat organisaties het al jaren fout hebben gedaan en gaan ze na het spelen van het spel ook daadwerkelijk anders doen?
Lees verder
15 mei
2018
Serious gaming en breinvriendelijk
Door: Bernoud Jonker MBA
Een serious game is een spel met een ander primair doel dan puur vermaak. Het voornaamste doel is dan bijvoorbeeld communiceren, werven of selecteren, onderwijzen of het verwerven van inzicht. Het feit dat het doel van de game serieus is, hoeft niet te betekenen dat de game niet leuk kan zijn. Integendeel juist door gebruik te maken van gaming is het proces veel leuker! Op die manier kan het spelen van het spel ervoor zorgen dat de informatie veel beter blijft hangen dan wanneer dezelfde informatie gedeeld wordt in bijvoorbeeld een folder. Dit kan dan ook de motivatie van een bedrijf zijn om een dergelijke game in te zetten.
Lees verder
15 mrt
2018
Recycling is duurzaam en economisch interessant!
Door: Bernoud Jonker MBA
De Simulation Games zijn door het gebruik van LEGO en andere spelmaterialen duurzaam. Maar ook de opzet van het spel is duurzaam en kende vanaf het begin een cradle-to-cradle benadering, hierbij worden de door de Klant gekochte producten weer afgebroken en opnieuw ingezet als grondstoffen die door de Leverancier verkocht kunnen worden.
Lees verder
15 jan
2018
Transporttijd en transportkosten
Door: Bernoud Jonker MBA
In de Supply Chain Simulation Game is transport, net als in de praktijk, een belangrijke processtap. De Supply Chain Manager heeft (net als in de werkelijkheid) verschillende mogelijkheden om het transport te organiseren. Zo kan er gebruik worden gemaakt van 3PL- of 4PL oplossingen waarbij gebruik gemaakt kan worden van de verschillende modaliteiten als weg, water, rail en luchttransport. Het verschil tussen de modi wordt geuit in prijs en transporttijd.
Lees verder

(c) 2005-2018  JBMS consultancy & training - Knowledge as competitive advantage

webxpress.constanten.MenuItemLanguage:0
webxpress.db.EntityClasses.DomeinEntity:25
webxpress.db.EntityClasses.SiteEntity:25
webxpress.db.EntityClasses.MenuItemEntity:18
Total Size of Session Data: 70,00 kb