Lean Simulation Game

Wil je ervaren hoe u uw organisatie meer efficiënt kunt inrichten. Of: Wil je ervaren wat het effect van Lean is voor een organisatie? De Lean business simulation "Lean Experience" biedt hier een perfecte oplossing!  

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand." 
Confucius 551 v.Chr. - 479 v.Chr. 

Lean simulation
De Lean simulation game "Lean Experience" is een business simulatie met rollenspel en valt in de categorie serious gaming. Deelnemers krijgen allemaal een rol en zijn onderdeel van het proces. Door de rollen van klant en leverancier ontstaat een zeer realistische dynamiek.

Lean Experience: Inzicht in processen en het LEAN effect
De Lean simulation "Lean Experience" is zeer geschikt om een dieper inzicht te krijgen in de operationele begrippen, vaardigheden en gedrag. In de Lean Simulation Game wordt gewerkt met Business Process Redesign, Takt, Two-Bin en meer. Deelnemers krijgen een goed inzicht in de effecten van LEAN, daarnaast krijgen deelnemers de kans om het eigen gedrag en groepsgedrag te ervaren en zich persoonlijk- en professioneel te ontwikkelen.

Opbouw van de simulation game
De Lean Simulation Game wordt ingeleid met een uitleg over de game. Daarna wordt de game in 2 of meer ronden gespeeld. Na iedere ronde wordt het verloop en het resultaat geëvalueerd en kunnen verbeteringen worden voorgesteld die in de volgende ronde kunnen worden getest. Als grondstof en product wordt met LEGO gewerkt.

Serious gaming als intensieve leerervaring

De kracht van de Lean Simulation simulation is de opzet. In deze serious game zijn de deelnemers op realistische wijze onderdeel van het proces. Naast het vergroten van kennis en begrip krijgen de deelnemers tevens de kans om aan hun vaardigheden te werken en zich persoonlijk en als professional te ontwikkelen. Juist door het te ervaren is de leerervaring veel sterker, dat is de kracht van serious gaming.
      

Geïnteresseerd in Lean Experience? Neem vrijblijvend contact op!
Wil je meer specifieke informatie over "Lean Experience", heb je een vraag of neem contact op voor een offerte.   

JBMS.nl - lean simulation game (foto 1)

JBMS.nl - lean simulation game (foto 2)


JBMS is lid van Saganet, Simulation and Gaming Association Netherlands

(c) 2005-2024  JBMS Serious gaming - Serious gaming, serious learning - De kracht van beleving