Blog

15 jan
2022
De 4 dimensies van serious gaming
Als je een spelletje speelt, alleen of met anderen, dan kom je regelmatig in nieuwe situaties waarop je moet inspelen. Als je het spel vaker speekt wordt je vaak steeds beter in het reageren op deze onverwachte situaties. Je scoort steeds beter en wint zelfs het spel. Een spel spelen kan puur voor het vermaak maar steeds vaker zie je spelen op een serieuze manier toegepast worden. Onderzoek heeft aangetoond dat het spelen van spellen helpt om beter te worden in bepaalde vaardigheden zoals communicatie, maar ook samenwerken in teams en teamgedragingen. Steeds meer organisaties zien daardoor het nut in van serious gaming en hoe dit hulpmiddel inzicht geeft in teamdynamiek en helpt om dit te verbeteren.
Lees verder
15 okt
2021
Breinleren en serious gaming
Breinleren gaat over leren door het brein. Leren gaat niet alleen over school maar ook over ons werk en ook over privé. Leren is belangrijk omdat je daardoor in staat bent om je voortdurend aan te passen aan de steeds veranderende omgeving. Wie beter leert past zich beter aan. Leren gebeurt voor een groot deel in ons brein. Wat is breinleren? Hoe werkt breinleren in de werkomgeving? Hoe sluit serious gaming hierop aan?
Lees verder
15 jul
2021
Serieus leren doe je het beste in een serieuze context
Serious gaming is een perfecte tool om inzicht te krijgen in de groepsdynamieken. Door een team in een zoveel mogelijk authentieke context te plaatsen en een opdracht te geven kan een goed beeld worden gekregen van de team dynamiek en kan een team uitstekend nieuwe vaardigheden aanleren. Serous gaming is echter een zeer complexe tool die op verschillende manieren inzicht geeft. In deze blog een uiteenzetting van deze manieren en de onderlinge samenhang. Een goede basis hiervoor is de activiteiten theorie van Yrjö Engeström.
Lees verder

Archief

(c) 2005-2022  JBMS Serious gaming - Serious gaming, serious learning - De kracht van beleving