Operations Simulation Game

Wil je ervaren hoe de verschillende operationele processen met elkaar verbonden zijn? Of: Wil jeu ervaren wat de effecten van verstoringen zijn? De Operations Management business simulation game "Operations Experience" biedt hier een perfecte oplossing!  

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand." 
Confucius 551 v.Chr. - 479 v.Chr. 

Operations Management simulation
De Operations Management simulation is een business simulatie met rollenspel en valt in de categorie serious gaming. De deelnemers in deze Operations Management simulation krijgen allemaal een rol en zijn daarmee onderdeel van het proces. Door de rollen van klant en leverancier ontstaat een zeer realistische dynamiek.

"Operations Experience": Inzicht in processen en procesdynamiek
De Operations Management simulation "Operations Experience" is als serious game zeer geschikt om een dieper inzicht te krijgen in de operationele begrippen, vaardigheden maar ook gedrag. In de Operations Management simulation wordt gewerkt met kennis en begrip van onder andere: Make-to-Stock, Assemble-to-Order, Make-to-Order, Klanten Order Ontkoppel Punt, Winst en Verlies rekening, Order administratie en meer. Tijdens de simulatie krijgen deelnemers de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen van onder andere: communicatie, samenwerking, plannen, onderhandelen en meer. Daarnaast krijgen deelnemers de kans om het eigen gedrag en groepsgedrag te ervaren en zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.

Opbouw van de simulation game
De Operations Management simulation wordt ingeleid met een uitleg over de game. Daarna wordt de game in 2 of meer ronden gespeeld. Na iedere ronde wordt het verloop en resultaat geëvalueerd en kunnen verbeteringen worden voorgesteld die in de volgende ronde kunnen worden getest. Als grondstof en product wordt met LEGO gewerkt.

Serious gaming als intensieve leerervaring
De kracht van de Operations Management simulation is de opzet. In deze serious game zijn de deelnemers zijn op realistische wijze onderdeel van het proces. Naast het ontwikkelen van kennis en begrip krijgen deelnemers in de simulatie tevens de kans om aan vaardigheden te werken en zich als professional te ontwikkelen. Juist door het te ervaren is de leerervaring veel sterker, dat is de kracht van serious gaming.

Geïnteresseerd in Operations Experience? Neem vrijblijvend contact op!
Wil je meer specifieke informatie over de game "Operations Experience", heb je een een vraag of neem contact op voor een offerte.


JBMS.nl - operations simulation game (foto 1)

JBMS.nl - operations simulation game (foto 2)


JBMS is lid van Saganet, Simulation and Gaming Association Netherlands

(c) 2005-2024  JBMS Serious gaming - Serious gaming, serious learning - De kracht van beleving