Supply Chain Simulation Game

Wilt u zien hoe de verschillende supply chain schakels met elkaar verbonden zijn? Of: Wilt u zien wat de effecten van verstoringen zijn? De Supply Chain Management business simulation game biedt hier een perfecte oplossing!  

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand." 
Confucius 551 v.Chr. - 479 v.Chr. 

Supply Chain Management business simulation game
De Supply Chain Management simulation game is een business simulatie spel met rollenspel (serious gaming). Deelnemers krijgen allemaal een rol en zijn onderdeel van de logistieke keten. Door de externe rollen als klant, leverancier, transporteur (3PL, 4PL), recycling en douane ontstaat een realistische dynamiek.

Inzicht in processen en samenwerkingen
De Supply Chain Management simulation game is zeer geschikt om een dieper inzicht te krijgen in de supply chain processen. In de Supply Chain Management simulation game wordt gewerkt met o.a: Make-to-Stock, Make-to-Order, Klanten Order Ontkoppelpunt, modaliteiten: vrachtwagen, trein, boot en vliegtuig, Winst en Verlies rekening, Orderadministratie en meer. Deelnemers krijgen niet alleen inzicht in operationele processen maar ook hoe samenwerkingen verlopen.

Opbouw van de simulation game
De Supply Chain Management simulation game wordt ingeleid met een uitleg hoe de game is opgebouwd. Daarna wordt de game in 2 of meer ronden gespeeld. Na iedere ronde wordt het verloop geëvalueerd en kunnen verbeteringen worden voorgesteld die in de volgende ronde kunnen worden getest. Als grondstof en product wordt met LEGO gewerkt. 

Wat maakt de game uniek
De kracht van de Supply Chain Management simulation game is de opzet. De deelnemers zijn op realistische wijze onderdeel van het proces. Naast supply chain begrippen ervaren deelnemers ook diverse vaardigheden en gedrag. Juist door het te ervaren is de leerervaring veel sterker, dat is de kracht van serious gaming

Geïnteresseerd? Neem contact op!

Wilt u meer specifieke informatie, stel uw vraag of neem contact op voor een offerte.  

JBMS.nl - supply chain simulation game (foto 1)

JBMS.nl - supply chain simulation game (foto 2)


(c) 2005-2019  JBMS consultancy & training - Knowledge as competitive advantage

webxpress.constanten.MenuItemLanguage:0
webxpress.db.EntityClasses.DomeinEntity:30
webxpress.db.EntityClasses.SiteEntity:30
webxpress.db.EntityClasses.MenuItemEntity:27
Total Size of Session Data: 88,00 kb