Supply Chain Simulation Game

Wil je ervaren hoe de verschillende schakels supply chain met elkaar verbonden zijn? Of: Wil je ervaren wat de effecten van verstoringen zijn? De Supply Chain Management business simulation game "Supply Chain Experience" biedt hier een perfecte oplossing!  

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand." 
Confucius 551 v.Chr. - 479 v.Chr. 

Supply Chain Management business simulation game
De Supply Chain Management simulation "Supply Chain Experience" is een business simulatie met rollenspel en valt in de categorie serious gaming. De deelnemers krijgen allemaal een rol en zijn daarmee onderdeel van de logistieke keten. Door de externe rollen als klant, leverancier, transporteur (3PL, 4PL), recycling en douane ontstaat een zeer realistische dynamiek.

Supply Chain Experience: Inzicht in processen en ketensamenwerkingen
De Supply Chain Management simulation "Supply Chain Experience" is als serious game zeer geschikt om een dieper inzicht te krijgen in de supply chain processen. In de Supply Chain Management simulation game wordt gewerkt met kennis en begrip van onder andere: Make-to-Stock, Make-to-Order, Klanten Order Ontkoppel Punt, modaliteiten (vrachtwagen, trein, boot en vliegtuig), Winst en Verlies rekening, orderadministratie en meer. Tijdens de simulatie krijgen deelnemers de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen van onder andere: communicatie, samenwerking, plannen, onderhandelen en meer. Daarnaast krijgen deelnemers de kans om het eigen gedrag en groepsgedrag te ervaren en zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.

Nieuw: Supply Chain disruptions
Afgelopen jaren is duidelijk geworden dat supply chains verstoord kunnen raken, soms met grote complicaties. De Supply Chain simulation game is daarom uitgebreid met verschillende verstoringen. Deelnemers kunnen op deze manier scenario's testen.

Opbouw van de simulation game
De Supply Chain Management simulation wordt ingeleid met een uitleg over de game. Daarna wordt de game in 2 of meer ronden gespeeld. Na iedere ronde wordt het verloop geëvalueerd en kunnen verbeteringen worden voorgesteld die in de volgende ronde kunnen worden getest. Als grondstof en product wordt met LEGO gewerkt. 

Serious gaming als intensieve leerervaring
De kracht van de Supply Chain Management simulation is de opzet. In deze serious game zijn de deelnemers zijn op realistische wijze onderdeel van het proces. Naast het ontwikkelen van kennis en begrip krijgen deelnemers in de simulatie tevens de kans om aan vaardigheden te werken en zich als professional te ontwikkelen. Juist door het te ervaren is de leerervaring veel sterker, dat is de kracht van serious gaming.

Geïnteresseerd in Supply Chain Experience? Neem vrijblijvend contact op!

Wil je meer specifieke informatie over Supply Chain experience, heb je een vraag of neem contact op voor een offerte.  

JBMS.nl - supply chain simulation game (foto 1)

JBMS.nl - supply chain simulation game (foto 2)


JBMS is lid van Saganet, Simulation and Gaming Association Netherlands

(c) 2005-2024  JBMS Serious gaming - Serious gaming, serious learning - De kracht van beleving